Meistä

Leipomotoiminnan jatkuessa kolmannessa polvessa leivomme edelleen perinteisillä resepteillä ja kotimaisista raaka-aineista – paikallisia leipäperinteitä kunnioittaen.

Toripaikan henki

Meriläisen leipomon tarina alkaa Meriläisen mummosta Ellistä Lumijoella, joka 40-50-lukujen taitteessa aloitti leipomisen lisätienestin toivossa karjatilallaan. Tuolloin nyssykät, jotka olivat täynnä ruisleipää ja rieskaa sekä leipäjuustoa, kuljetettiin linja-auton kyydissä torille myytäviksi. Toripöydällä on siten suuri merkitys yrityksen historiassa ja Meriläisellä onkin Oulun torin pisin yhtäjaksoisesti toiminut myyntipaikka. Tarina kertoo, että ruoan ollessa kortilla sai pöydän alta kyselemällä myös lihakimpaleita – vasta leivotun leivän ollessa kuitenkin aina päätuote.

Juurevaa leipää läheltä

Leipä maistui oululaisille ja lähiseudun asukkaille siinä määrin, että pirttipöydän reunojen tultua vastaan päätettiin perustaa leipomo. Isä Sepon palattua armeijasta vuonna 1972 päätti hän aloittaa leipomisen yhdessä äitinsä Ellin kanssa. Ensimmäinen leipomo sijaitsi Lumijoella, pihapiirissä, käytöstä poistetussa navetassa. Ja kun maine kiiri, siirtyi leipomotoiminta lopulta vuonna 2013 Oulun Maikkulaan suurempiin toimitiloihin. 2010-luvulla leipomossa toteutettiin sukupolvenvaihdos, jossa Sepon ja hänen vaimonsa Marja-Leenan lapset ottivat vuorostaan vetovastuun. Näin leipomisen perinne siirtyi jälleen sujuvasti sukupolvelta toiselle.

Leipomon yhteydessä toimii nykyään myymälä-kahvila, jonka myös moni arkisin lounastava on löytänyt.

Markkinoiden monen muutoksen ja myllerryksen keskellä vahva usko omaan tekemiseen ja omien tuotteiden aitoon erinomaisuuteen on kantanut. Leipomotoiminta on laajentunut ja tuotevalikoima kehittynyt, mutta silti leipomon sydän on perinteisillä resepteillä ja valmistusmenetelmillä kotimaisista raaka-aineista tehdyissä tuotteissa, jotka ovat säilyttäneet sielunsa vuosikymmenestä toiseen. Paikkakunnan leipä- ja konditoriaperinteitä jatketaan hyvällä maulla ja sukupolvien kokemuksella.

Koska leipä maistuu parhaalta tuoreena

Leivomme ja toimitamme leipää sekä muita herkkuja lähiseudun ostajille pitkin viikkoa, jotta leipähyllyltä löytyisi aina lämpimäisiä kotiin vietäväksi. Meidän mielestämme leipä maistuu parhaalta tuoreena ja leivomme tuotteemme tämä ajatus kirkkaana mielessä.