Vihdoin valmis
pizzataikina
joka täyttää
koko pellin!

Meriläisen valmis pizzataikina:
juuri pakastetaikina

Meriläisen Leipomon hapanjuuritaikina on leivottu kotimaisista
vehnäjauhoista ja leipäjuuresta.

Se on luotu pizzalle ja muuhun leivontaan.

– Juuri Sinulle, joka haluaa onnistua!

Pizzataikinan saatavuus kaupoissa

Meriläisen hapanjuuritaikina on saatavilla alla olevista kaupoista.  Lisää kauppoja on tulossa ja voit pyytää tuotetta myös lähimpään ruokakauppaasi alla olevien linkkien kautta.

Juuri -pakastetaikinaa on mahdollista tilata K-kauppoihin ympäri Suomen. Kannattaa siis esittää toive lähikauppasi kauppiaalle tai täyttää tuotetoivelomake täällä!

Tuotetta on myös saatavilla valikoiduista S-ryhmän myymälöistä Oulun seudulla. Voit jättää tuotetoiveen S-ryhmän myymälöihin osoitteessa sinuntoive.fi.

Joissain tilanteissa on mahdollista, että tuote on päässyt loppumaan hetkellisesti kaupasta.

Toivo tuotetta K-kauppaan täällä.
Toivo tuotetta S-kauppaan täällä.

Klikkaamalla m-kuvaketta kartalla, saat kaupan tiedot esille.

Kartta

K-Citymarket Vantaa Koivukylä

K-Citymarket Vantaa Jumbo

K-Citymarket Vantaa Tammisto

K-Citymarket Vantaa Myyrmäki

K-Citymarket Espoo Sello

K-Citymarket Helsinki Ruoholahti

K-Citymarket Helsinki Easton

K-Supermarket Mustapekka, Helsinki

K-Citymarket Kaakkuri, Oulu

K-Market LinnanHerkku, Oulu

K-Supermarket Oulunsalo

K-Citymarket Raahe

Prisma Limingantulli, Oulu

K-Market Pattijoki

Prisma Linnanmaa, Oulu

K-Citymarket Raksila, Oulu

Prisma Raksila, Oulu

Prisma Zeppelin, Kempele

S-Market Herkku, Oulu

K-Supermarket Kempele

K-Citymarket Rusko, Oulu

Torin Lihamestari

K-Supermarket Toppila, Oulu

K-Market Ykspihlaja, Kokkola

K-Citymarket Järvenpää

K-Citymarket Lohja

K-Citymarket Mäntsälä

K-Citymarket Salo

K-Citymarket Länsikeskus

K-Citymarket Forssa

K-Citymarket Joensuu Pilkko

K-Citymarket Kotka

K-Citymarket Kouvola

K-Citymarket Lappeenranta

K-Supermarket Kankaro, Kouvola

K-Supermarket Kaleva, Tampere

K-Citymarket Tampere Turtola

K-Citymarket Kuninkaankulma, Tampere

K-Citymarket Jyväskylä Keljo

Valmis pizzataikina

Valmis pizzataikina

Aito hapanjuuritaikina on mitä mainioin pohja erinomaiselle pizzalle. Laadukkaan pizzataikinan tekeminen vaatii taitoa, ja tämä taikina läpäisee kovankin pizzanpaistajan laatukriteerit. Tästä kertoo mm. se, että Meriläisen hapanjuuritaikinaa käyttää jo useampi ravintola pizzojensa pohjana!

Taikina erottuu muiden taikinoiden joukosta sillä, että sen koko on mitoitettu sopimaan uunipellille – täydellinen kotikokeille, jotka haluavat tehdä erinomaista pizzaa kotiuunilla. Tällä taikinalla teet keittiöstäsi aidon pizzerian!

Laatikossa on kaksi 300 g:n taikinaa pakattuna muovipusseihin.

Pizzataikinan käyttö

1. Sulata

Taikina on hyvä ottaa sulamaan hyvissä ajoin, vaikka edellisenä iltana. Hapanjuuritaikinasta tulee sitä maukkaampaa, mitä kauemmin se saa nousta jääkaapissa – jopa viikon. Muista kuitenkin ottaa taikinapussit ulos pahvipakkauksesta, jotta taikinalla on tilaa nousta.

Taikina nousee omassa pussissaan, mutta halutessasi voit laittaa sen myös öljyttyyn kannelliseen astiaan sulamaan ja nousemaan.

Mutta hyvä tulee, vaikka et ehtisikään sulattaa taikinaa hitaasti jääkaapissa, eli taikinan voi antaa sulata myös huoneenlämmössä neljästä viiteen tuntia.

Taikinan voi sulattaa myös mikrossa sulatusohjelmalla.

2. Nostata

Anna taikinan kohota huoneenlämmössä tunteroisen ennen leipomista. – näin siihen muodostuu tarvittava kuohkeus ja sitä on helppo leipoa.

3. Leivo

Jos leivot taikinasta pizzaa, niin tee se jauhotulla alustalla sopivan hellästi, ettet hävitä taikinaan muodostuneita kaasukuplia

Jos leivot patonkeja tai sämpylöitä , niin anna niiden nousta pyyhkeen alla vielä noin tunti ennen paistamista. Näin niistä tulee ilmavampia paistettaessa.

4. Paista

Paistolämpötila ja aika riippuvat siitä, mitä olet leipomassa. Pizzalle lämpötila voi olla 250-300 °C ja paistoaika 6-8 minuuttia riippuen täytteistä.

Patongin paistolämpötilaksi 220 °C on riittävä, ja aika on 10-15 minuuttia, eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Jos haluat pinnasta rapean, voit suihkuttaa vettä uuniin suihkepullolla paiston aikana muutaman kerran.

Pizzataikinan työstö on helppoa

Meriläisen pizzakastike

Täydellisen pizzan perustana on tietysti erinomainen tomaattikastike. Tapoja on monia – tässä meidän hyväksi toteama resepti!

400 g kuorittuja tomaatteja tölkissä
1 valkosipulinkynsi
Reilu teelusikallinen hienoa suolaa
Ripaus mustapippuria myllystä
1 rkl extra-neitsytoliiviöljyä
1 rkl balsamietikkaa
Nipullinen tuoreita basilikanlehtiä

Laita kuoritut tomaatit, valkosipulinkynsi, suola, mustapippuri sekä oliiviöljy astiaan. Sekoita seos sauvasekoittimella haluamaasi paksuuteen. Lisää balsamietikka sekä basilikanlehdet ja sekoita. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa ainakin kaksi tuntia – mitä pitempään sen parempi. 

Pizzapohja toimaattikastike

Täytevaihtoehdot

Täytteet tekevät pizzan. Mitkä ovat sinun suosikkisi? Tässä pari herkullista klassikkoa, jotka kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Pizza Margherita

Klassikko, joka on yksinkertaisuudessaan herkullinen.

Tomaattikastiketta
Mozzarellajuustoa
Extra-neitsytoliiviöljyä
Tuoretta basilikaa

Levitä taikinan päälle tomaattikastiketta ja aseta kastikkeen päälle palasia revittyä mozzarellaa. Voit vielä lorauttaa tilkan oliiviöljyä pizzan päälle ennen uuniin laittamista. Kun pizza on paistunut, lisää valmiin pizzan päälle muutamia tuoreita basilikanlehtiä.

Pizza Prosciutto

Sinulle, joka rakastaa ilmakuivattua kinkkua.

Tomaattikastiketta
Mozzarellajuustoa
Parmigiano Reggiano -juustoa raastettuna
Prosciuttokinkkua
Kirsikkatomaatteja
Rucolaa

Levitä taikinan päälle tomaattikastiketta ja aseta kastikkeen päälle palasia revittyä mozzarellaa sekä Parmigiano Reggiano -raastetta. Revi palasia ilmakuivattua kinkkua sekä puolita kirsikkatomaatteja ja aseta ne pizzalle. Paiston jälkeen lisää pizzan päälle tuoretta rucolaa. Voit myös kokeilla tehdä pizza niin, että lisäät kinkun ja tomaatit kypsentämättä pizzan päälle yhdessä rucolan kanssa, kun pizza on tullut uunista.

Pizza Aubergine

Herkulliset, voissa paistetut munakoisot saavat tämän pizzan maistumaan!
Resepti: Joona Pennanen

Tomaattikastiketta
Salami Napoli
Parmigiano Reggiano -juustoa raastettuna
Fior Di Latte Mozzarella
Voissa paistettu munakoisosuikale, maustettu suolalla ja pippurilla
Tuoretta basilikaa

Levitä tomaattikastike pizzan pohjalle ja raasta Parmigiano Reggiano -juustoa päälle. Lisää pizzalle salamit, munakoisot sekä mozzarellajuusto. Tuoretta basilikaa voi laittaa koristeeksi ennen tai jälkeen paiston.

Valmis pizzataikina

Hapanjuuri pakastetaikinan ainesosat

VEHNÄjauho, vesi, vehnäjuuri, oliiviöljy ja suola. Sisältää hitusen leivinhiivaa – varmuuden vuoksi.

Ravintosisältö 100 g:sta
Energia 980,5 kJ / 230 kcal
Rasva 1,6 g (josta tyydyttynyttä 0,3 g), hiilihydraatit 42,6 g (josta sokereita 0,3 g), ravintokuitu 3,3 g, proteiini 7,8 g, suola 1,1 g, laktoosi 0,0 g.

Ravitsemukselliset ominaisuudet
Ei lisättyä sokeria, laktoositon, lisä- ja säilöntäaineeton.

Säilytys
Alle -18 °C, ei saa jäädyttää uudelleen.

Ingredienser
VETEmjöl, vatten, vetesurdeg, olivolja och salt. Innehåller små mängder bakjäst – för säkerthets skull.

Näringsvärde per 100 g
Energi 980 kJ / 230 kcal
Fett 1,6 g (varav mättade 0,3 g), kolhydrater 42,6 g (varav sockerarter 0,3 g), kostfiber 3,3 g, protein 7,8 g, salt 1,1 g, laktos 0,0 g.

Näringsmässiga egenskaper
Utan tillsatt socker , laktosfri, utan tillsatser eller konserveringsmedel.

Förvaring
Under -18°C, får inte frysas efter upptining. 

Valmis pizza