Vihdoin valmis
pizzataikina
joka täyttää
koko pellin!

Meriläisen valmis pizzataikina

Aito hapanjuuritaikina on mitä mainioin pohja erinomaiselle pizzalle. Laadukkaan pizzataikinan tekeminen vaatii taitoa, ja tämä taikina läpäisee kovankin pizzanpaistajan laatukriteerit. Tästä kertoo mm. se, että Meriläisen hapanjuuritaikinaa käyttää jo useampi ravintola pizzojensa pohjana!

Taikina erottuu muiden taikinoiden joukosta sillä, että sen koko on mitoitettu sopimaan uunipellille – täydellinen kotikokeille, jotka haluavat tehdä erinomaista pizzaa kotiuunilla. Tällä taikinalla teet keittiöstäsi aidon pizzerian!

Laatikossa on kaksi 300 g:n taikinaa pakattuna muovipusseihin.

Pizzataikinan saatavuus kaupoissa

Meriläisen hapanjuuritaikinan saatavuustiedot löydät täältä.
Lisää kauppoja on tulossa ja voit pyytää tuotetta myös lähimpään ruokakauppaasi alla olevien linkkien kautta.

Toivo tuotetta K-kauppaan täällä.
Toivo tuotetta S-kauppaan täällä.

Valmis pizza

Ohjeita ja ideoita

Meriläisen hapanjuuritaikinan käyttökohteet ovat miltei rajattomat. Taikina soveltuu pizzan lisäksi erinomaisesti myös leivän paistamiseen. Taikinasta muotoutuu vaivatta tuoreet sämpylät, patongit tai vaikkapa focacciat.
Tuoreen leivän leipominen ei tästä enää helpotu!

Pizzataikinan käyttö

1. Sulata

Taikina on hyvä ottaa sulamaan hyvissä ajoin, vaikka edellisenä iltana. Hapanjuuritaikinasta tulee sitä maukkaampaa, mitä kauemmin se saa nousta jääkaapissa – jopa viikon. Muista kuitenkin ottaa taikinapussit ulos pahvipakkauksesta, jotta taikinalla on tilaa nousta.

Taikina nousee omassa pussissaan, mutta halutessasi voit laittaa sen myös öljyttyyn kannelliseen astiaan sulamaan ja nousemaan.

Mutta hyvä tulee, vaikka et ehtisikään sulattaa taikinaa hitaasti jääkaapissa, eli taikinan voi antaa sulata myös huoneenlämmössä neljästä viiteen tuntia.

Taikinan voi sulattaa myös mikrossa sulatusohjelmalla.

2. Nostata

Anna taikinan kohota huoneenlämmössä tunteroisen ennen leipomista. – näin siihen muodostuu tarvittava kuohkeus ja sitä on helppo leipoa.

3. Leivo

Jos leivot taikinasta pizzaa, niin tee se jauhotulla alustalla sopivan hellästi, ettet hävitä taikinaan muodostuneita kaasukuplia

Jos leivot patonkeja tai sämpylöitä , niin anna niiden nousta pyyhkeen alla vielä noin tunti ennen paistamista. Näin niistä tulee ilmavampia paistettaessa.

4. Paista

Paistolämpötila ja aika riippuvat siitä, mitä olet leipomassa. Pizzalle lämpötila voi olla 250-300 °C ja paistoaika 6-8 minuuttia riippuen täytteistä.

Patongin paistolämpötilaksi 220 °C on riittävä, ja aika on 10-15 minuuttia, eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Jos haluat pinnasta rapean, voit suihkuttaa vettä uuniin suihkepullolla paiston aikana muutaman kerran.

Pizzataikinan työstö on helppoa