Meriläisen Leipomo – joulupöydässä jo vuodesta 1946.

Perinteitä tulee vaalia, sanotaan.

Ne luovat yhteenkuuluvuuden tunnetta ja siirtyvät ajan myötä eteenpäin. Tutut maut tunnistetaan jo lapsuudesta ja ne kuuluvat olennaisesti joulupöytään, jonka ympärille vuosi toisensa jälkeen keräännytään.

Meriläisellä on leivottu paikallisia leipäperinteitä kunnioittaen yli seitsemänkymmentä vuotta.

Joululimppu, rieskat ja tähtipullat ovat kuuluneet monen oululaisen perheen jouluun jo vuosikymmeniä
– uudet sukupolvet löytävät näistä aidon joulun, ja perinne syntyy.

Niinpä Meriläisen leipää leivotaan edelleen samaan tapaan, ihan niin kuin ennenkin.
Ja näin joulupöytä maistuu tutulta, aivan kuten pitääkin.

Ei joulu ole joulu ilman perinteitä.

Valitse herkut joulupöytään

Meriläisen Leipomon vanhat klassikot ja uudet suosikit ovat saatavilla tänäkin jouluna.

Tuotteita voit hakea suoraan leipomostamme tai hyvin varustetuista ruokakaupoista. Voit myös toivoa tuotteita lähikauppaasi.

Joulutorttu

Joulu ilman torttua on teeskentelyä!
Meriläisen joulutortut saavat makunsa aidosta voista.

Mänkin tähtipulla

Tiernapoikien tähdenpyörittäjän, Mänkin, oma nimikkopulla.
Herkullisen pullan kruunaa murotaikinasta muotoiltu koristetähti.

Joululimppu

Joulupöytä ei ole valmis ilman joululimppua. Tämä leipä kuuluu jokaisen juhlapöytään!

Ruisvarras

Perinteistäkin perinteisempi ruisvarras leivotaan edelleen yli sata vuotta vanhaan ruisjuureen. Vesi, suola ja ruisjauho – muuta ei tarvita!

Perinteinen rieska

Perinteinen ohrarieska, jonka maku tulee aina parhaista raaka-aineista ja rakkaudesta leipomiseen.

Saaristolaisleipä

Tästä joulun suosikkituotteesta loihdit herkulliset makupalat juhlapöytään.

Siivutettu joululeipä

Palaset hyvään jouluun!

Historia juontaa juurensa torimyyntiin

Meriläisen leipomon tarina alkaa Meriläisen mummosta Ellistä Lumijoella, joka 40-50-lukujen taitteessa aloitti leipomisen lisätienestin toivossa karjatilallaan. Tuolloin nyssykät, jotka olivat täynnä ruisleipää ja rieskaa sekä leipäjuustoa, kuljetettiin linja-auton kyydissä torille myytäviksi. Toripöydällä on siten suuri merkitys yrityksen historiassa ja Meriläisellä onkin Oulun torin pisin yhtäjaksoisesti toiminut myyntipaikka.

Leipä maistui oululaisille ja lähiseudun asukkaille siinä määrin, että pirttipöydän reunojen tultua vastaan päätettiin perustaa leipomo. Ensimmäinen leipomo sijaitsi Lumijoella, pihapiirissä, käytöstä poistetussa navetassa. Ja kun maine kiiri, siirtyi leipomotoiminta lopulta vuonna 2013 Oulun Maikkulaan suurempiin toimitiloihin. 2010-luvulla leipomossa toteutettiin sukupolvenvaihdos, ja leipomisen perinne siirtyi jälleen sujuvasti sukupolvelta toiselle.

Perinteitä vaalien

Markkinoiden monen muutoksen ja myllerryksen keskellä vahva usko omaan tekemiseen ja omien tuotteiden aitoon erinomaisuuteen on kantanut. Leipomotoiminta on laajentunut ja tuotevalikoima kehittynyt, mutta silti leipomon sydän on perinteisillä resepteillä ja valmistusmenetelmillä kotimaisista raaka-aineista tehdyissä tuotteissa, jotka ovat säilyttäneet sielunsa vuosikymmenestä toiseen. Paikkakunnan leipä- ja konditoriaperinteitä jatketaan hyvällä maulla ja sukupolvien kokemuksella.