Meriläisen Leipomo – juurevasti vuodesta 1946.

Leivällä on väliä – täytä se!

Maistuvan kesäruoan takaa täydellinen leipä. Meriläisen juureva leipävalikoima taipuu erinomaisesti kesän grilliruokien päätähdeksi. Ja silloin kun leivällä on väliä, sen voi täyttää!

Väliin mahtuu monenlaista: Nakki tykkää Maalaispatongista, lohi loistaa Urho-kauraleivässä ja paholaisenhillo halloumin kera hurmaa makeudellaan Ruis-Littanan välissä. Täytä, paista, paahda ja maista, hodarit, toastit, burgerit ja slaiderit. Kokeile reseptejämme tai loihdi oma nimikkotäytteesi – tyyli on vapaa, mutta maku taatusti herkullinen!

Tee katuruoasta kesäruokaa ja löydä kesän grillatuimmat herkut Meriläisen leipävalikoimasta.

Valitse herkut kesään

Meriläisen Leipomon vanhat klassikot ja uudet suosikit ovat saatavilla tänäkin kesänä.

Tuotteita voit hakea suoraan leipomostamme tai hyvin varustetuista ruokakaupoista. Voit myös toivoa tuotteita lähikauppaasi.

Burgeri 🤝 Juuri-vehnäsämpylä

Aitoon hapanjuureen leivottu sämpylä tekee burgerista herkullisen!

Vegeburgeri 💚 Ruispala

Ruisburgeri kasvispihvillä – taatusti maistuva!

  • Meriläisen Ruispala
  • Kasvispihvi
  • Jäävuorisalaatti
  • Tomaatti
  • Suolakurkku
  • Sipuli
  • Cheddarjuusto
  • Chilimajoneesi

Lohi 🙏 Urho Kauranen

Paistettua lohta ja valkosipulimajoneesia – onko mitään yhtä ihanaa?

Halloumi 🫶 Ruis-Littana

Paholaisen hillon makeus yhdessä halloumin kanssa luo suussa sulavan yhdistelmän.

Pulled pork 😍 Kaurasämpylä

Todellinen BBQ-herkku!

Nakki ❤️ Maalaispatonki

Perinteinen hodari nakilla ja lisukkeilla on varma valinta.

Muista myös pizza 🍕

Älä unohda pizzaa – se sopii erinomaisesti kesäkeittiöön, ja hapanjuuritaikinalla onnistut taatusti!

Juurevaa leipää läheltä.

Suurin ylpeydenaiheemme on juureen leivottu leipä. Se on yksinkertaisuudessaan leipää aidoimmillaan: valmistamiseen tarvitaan vain juuri, jauhoja, vettä ja suolaa. Ruisjuuremme on jo yli satavuotias. Vehnäjuureen leivomme myös leipää ja sämpylöitä. Juureen leivotun leivän lisäksi valikoimaamme kuuluu nykyään monipuolisesti erilaisia leipiä, tutuista suosikeista vaihteleviin kausituotteisiin. 

Leipätuotteemme taipuvatkin mainiosti myös kesäiseen ruoanlaittoon. Niistä loihdit helposti grillissä maistuvat katuruoka-annokset, kuten hampurilaiset, hot dogit sekä muut täytetyt leivät. Leipämme leivotaan Oulussa ja viedään aamulla kauppaan, jolloin leipä on takuulla tuoretta. Suunnittelimme muutamia herkullisia täytevaihtoehtoja, jotka haluamme jakaa eteenpäin. Näiden lisäksi kannustamme kokeilemaan uusia reseptejä ja jokaista löytämään oman suosikkinsa kesän grilli-iltoihin.

Perinteitä vaalien

Meriläisellä on leivottu leipää jo vuodesta 1946 saakka ja tällä hetkellä leipomo toimii jo kolmannessa polvessa. Toiminnan laajentuminen ja tuotevalikoiman kasvu eivät ole vaikuttaneet laatuun – siitä ei tingitä. Parhaat raaka-aineet ja paikallisten leipäperinteiden kunnioittaminen ovat edelleen Meriläisen tekemisen ytimessä, jo kolmannessa sukupolvessa. Elli-mummon käyttämä yli satavuotias ruisjuuri herää henkiin joka yö leipomossamme antaen Meriläisen ruisleivälle sen jäljittelemättömän maun.